30. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorRepertoar Kina "Kozara" od 06. do 12. oktobra

Repertoar Kina “Kozara” od 06. do 12. oktobra

Film – Šape gnjeva – sinhronizovan

Termin – od 06. do 12.10. u 19.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 98 minuta

Žanr – animirani

Originalni naziv filma –Paws of Fury

Uloge – Michelle Yeoh, Ricky Gervais, Samuel L. Jackson

Režija – Mark Koetsier, Rob Minkoff, Chris Bailey

Henk, ljupki pas koji mašta o tome da postane samuraj, kreće na putovanje, u potragu za svojom sudbinom. Na njegovu nesreću, ono što će pronaći je čudan i negostoljubiv grad Kakamučo, u kome on bolno štrči, jer je on pas, a svi ostali su… mačke! A kao što svi znamo mačke stvarno, ali STVARNO ne vole pse.

Očajnički želeći da se dodvori sugrađanima, Henk nesvjesno postaje dio plana podlog, narcisoidnog Ika Čua, koji želi da uništi sve stanovnike Kakamučoa. Ali jedna mala prepreka nalazi se na putu Ikinoj vladavini svijetom (ok, vladavini u Kakamučou), a njegov zli plan je da prevari Henka da mu pomogne, i  zauvijek protjera stanovnike. Ali tada se pojavljuju Džimbo, nekada moćni samuraj i Emiko, žestoko mače koje dijeli Henkove snove. Zajedno, ovaj čudni trio kreće na putovanje koje će im pomoći da prevaziđu predrasude i nauče pravo značenje prijateljstva.

Film – Gdje si Adame

Termin – od 06. do 12.10. u 21.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 80 minuta

Originalni naziv filma – Where are you, Adam?

Žanr – dokumentarna drama, biografija

Režija – Alexander Zaporoschenko

Ovaj film predstvalja uranjanje u život jednog od manastira Svete Gore Atonske. Povučeni monaški život pun autentičnih likova i svakodnevnih svetaca izlazi na ekran ispod omota naših ovozemaljskih prioriteta. Ono što se pojavljuje je fascinantan izvještaj o potpuno neuporedivom nečinu života unutar napredne monaške zajednice usred dvadeset prvog vijeka.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments