20. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiKulturaRepertoar Kina "Kozara" od 04. do 10. aprila

Repertoar Kina “Kozara” od 04. do 10. aprila

Film – Noah’s Ark – sinhronizovan

Termin – od 04. do 10.04. u 19.00

Cijena ulaznice – 5 KM

Trajanje – 84 minuta

Žanr – animirani

Originalni nazov filma – Noina arka

Uloge – sinhronizovan

Režija – Sérgio Machado, Alois Di Leo

Film prati dva miša, harizmatičnog pjesnika sa groznom tremom na pozornici, i talentovanog i šarmantnog gitaristu. Kada počnu kiše, samo jedan mužjak i jedna ženka svake vrste smiju ući na Noinu arku. Uz pomoć lukavog škrguta i sreće koja im se nasmiješila, Vini i Tito uspijevaju neprimjetno ući na arku i zajedno spriječiti nesporazum između mesoždera i biljojeda. U isto vrijeme, životinje izvode niz klasičnih pjesama inspirisanih poznatim pjesnikom Viníciusom de Moraesom. Mogu li ovi talentovani skriveni putnici muzikom razbiti napetost i pomoći ovim zatvorenim stvorenjima preživjeti zajedno 40 dana i 40 noći?

Film – Prvo pretkazanje

Termin – od 04. do 10.04. u 21.00

Cijena ulaznice – 5 KM

Trajanje – 119 minuta

Žanr – horor

Originalni nazov filma – The First Omen

Uloge – Bill Nighy, Nell Tiger Free, Ralph Ineson

Režija – Arkasha Stevenson

Ovog proljeća doživite dugo očekivani povratak jednog od najikonografskijih horor serijala svih vremena. „Prvo pretkazanje“ će publiku odvesti tamo gdje je sve počelo, u psihološki horor koji će otkriti tajne o rođenju pravog zla u prequelu istoimenog filma iz 1976. godine.

Radnja prati mladu Amerikanku koja dolazi u Rim kako bi započela svoj život služenja crkvi. Međutim, kada stigne na lokaciju, nailazi na tamu koja je toliko moćna da joj uzdrma vjeru te je vodi prema zlokobnoj zavjeri.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments