PU Prijedor:Podnesen izvještaj protiv radnice Doma za stara i bolesna lica

Created | By: freeradio | May 5, 2021
PU Prijedor:Podnesen izvještaj protiv radnice Doma za stara i bolesna lica

Radnici Doma za stara i bolesna lica u Prijedoru čiji su inicijali LJ.M. sumnjiči se da je kao ovlašteni administrativni radnik protivpravno prisvojila 37.612 KM i za toliko oštetila ustanovu, saopšteno je danas iz Policijske uprave Prijedor.
Riječ je o novcu koji su korisnici Doma ili njihovi srodnici od novembra 2019. do februara ove godine plaćali za smještaj i medicinsku njegu, a koji je trebao da bude uplaćen na žiro račun ustanove.

Radnica, koja je iz Novog Grada, sačinjavala je i potpisivala duple račune na ime korištenja smještaja i dodatnih usluga u Domu tako što je račune na kojima su navedeni samo iznosi smještaja predavala knjigovođi, dok je račune uvećane za dodatne troškove izdavala strankama i naplaćivala, ne prilažući ih knjigovođi, kao ni novac uplaćen po osnovu tih računa.

Knjigovođi, takođe, nije prijavljivala boravak pojedinih korisnika Doma, za koje je sačinjavala ugovore i naplaćivala mjesečne iznose za korištenje smještaja, dodatnih usluga i medicinske njege.

Policijska uprava Prijedor danas je prijedorskom Okružnom javnom tužilaštvu podnijela izvještaj protiv LJ.M. zbog postojanja osnova sumnje da je počinila pronevjeru u sticaju sa krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, povreda obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje i falsifikovanje isprave.

Izvor:SRNA

10 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017