5. Decembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorPU Prijedor: Sankcionisano 116 vozača traktora, šest vozila isključeno iz saobraćaja

PU Prijedor: Sankcionisano 116 vozača traktora, šest vozila isključeno iz saobraćaja

Prijedorska policija je tokom pojačane kontrole učešća traktora u saobraćaju sankcionisala 116 vozača, a šest vozila je isključeno iz saobraćaja jer nisu bila registrovana.
Iz saobraćaja je isključeno i pet vozača traktora od kojih dva zbog vožnje pod dejstvom alkohola i tri zbog toga što nisu stekli pravo na upravljanje traktorom, saopošteno je iz Policijske uprave Prijedor.

U akciji koja je realizovana od 10. do 15. oktobra, kontrolisano je 247 traktora, a najčešći prekršaj bio je nekorištenje žutog rotacionog svjetla prilikom kretanja javnim putem.

Iz policije su napomenuli da su prethodnog vikenda realizovali i lokalne akcije pojačane kontrole s akcentom na upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola i opojnih droga iz saobraćaja je isključen 31 vozač, od kojih 29 vozača jer je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu i dva jer su vozila pod dejstvom droge.

Pet vozača zadržano je na otreženju jer su imali više od 1,5 promila, kao i jedan vozač koji je upravljao vozilom pod dejstvom droge.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments