27. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiProšle godine 467 različitih intervencija

Prošle godine 467 različitih intervencija

Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Prijedor u 2022. godini imala je ukupno 467 intervencija, među kojima je bilo najviše požara šume i niskog rastinja – 145, ali su i uklanjali zmije iz objekata, puhove i slijepe miševe iz kancelarija, spasavali zaglavljene mačke i pse.
Tehničkih intervencija je bilo 136 i 48 požara dimnjaka, zatim 25 požara na stambenim objektima, 24 požara kontejnera za smeće i po 17 teških saobraćajnih nezgoda, odnosno požara elektro-instalacija i požara na pomoćnim objektima.

Na vozilima je bilo 15 požara, na divljim deponijama smeća 14, na poslovnim objektima devet i na plinskim instalacijama dva.

Statistiku za 2022. godinu prijedorski vatrogasci su objavili na svojoj veoma posjećenoj “Fejsbuk” stranici, a njihov “Jutjub” kanal ima blizu 15.000 pratilaca.

Naveli su da su u toku prošle godine vatrogasci uklanjali zmije iz objekata, puhove i slijepe miševe iz kancelarija, spasavali zaglavljene mačke i pse.

Među tehničkim intervencijama imali su otvaranje liftova i stanova, asistiranje hitnoj pomoći u prenošenju pacijenata, spasavanje izgubljenih turista, izvlačenje živih iz kanala, nesreća, požara i preminulih iz automobila, bunara, aviona.

“Skidali limove sa krovova, uklanjali palo drveće poslije nevremena, ispumpavali vodu iz podruma i objekata, evakuisali ugrožene poplavom, dovozili vodu za piće… Obezbjeđivali razne manifestacije – plivanje za časni krst, utakmice Premijer lige, aeromitinge, `Ša fest`, razne koncerte i masovna okupljanja”, naveli su u Vatrogasnoj jedinici.

Pripadnici ove službe su organizovali i brojne pokazne vježbe za djecu iz prijedorskih vrtića i škola.

Srna

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments