20. Februara 2024.
NaslovnicaNovostiKulturaPromocija monografije "Tihomir Tiho Ilijašević" u Beogradu

Promocija monografije “Tihomir Tiho Ilijašević” u Beogradu

Monografija “Tihomir Tiho Ilijašević” biće promovisana u utorak, 24. oktobra, u Udruženju novinara Srbije u Beogradu.
Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare promociju organizuju u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji, povodom 66. Međunarodnog sajma knjige u Beogradu.

“Grad Prijedor je jedna od rijetkih lokanih zajednica koja izdvaja značajna sredstva za izdavačku djelatnost i ova monografija je 14. knjiga iz Biblioteke Književnih susreta na Kozari, a koja pripada ediciji `Svjedočenja`”, istakao je Milješić.

On je podsjetio da je Gradska uprava Prijedor 2018. godine pokrenula izdavačku djelatnost Književnih susreta na Kozari u tri edicije “Ovjenčani”, “Tragovi” i “Svjedočenja” u okviru kojih su do sada svjetlo dana ugledala izabrana djela mnogobrojnih dobitnika Nagrade “Skender Kulenović – Književni vijenac Kozare” počev od prvog dobitnika Branka Ćopića 1978. godine.

Monografija o prijedorskom slikaru Tihomiru Ilijaševiću, njegovom bogatom i zanimljivom stvaralačkom opusu promovisana je ove godine u okviru 51. Književnih susreta na Kozari koji su održani od 11. do 16. septembra.

Na promociji u Beogradu, kako je najavljeno, osim Milješića govoriće profesor Filološkog fakulteta u Banjaluci i urednik Biblioteke u okviru edicije “Svjedočenja” Mladenko Sadžak, slikar i direktor prijedorske Galerije “Sreten Stojanović” Boris Eremić, profesor Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu Desimir Denić i jedan od priređivača monografije Slavica Milović, inače Ilijaševićeva supruga.

Početak promocije u pres-centru UNS u Beogradu zakazan je za 12.00 časova. 

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments