Naslovnica Novosti Kultura Promocija knjige “Hronika prijedorskih izviđača” u Banjaluci

Promocija knjige “Hronika prijedorskih izviđača” u Banjaluci

Promocija knjige “Hronika prijedorskih izviđača 1922 – 1953 – 2023”, biće održana u Vijećnici Banskog dvora 6. decembra, sa početkom u 19 časova.

Kako je saopšteno iz Banskog dvora, na promociji će učestvovati priređivač Zoran Stanić (profesor književnosti u penziji, izviđač od 1964. godine i bivši načelnik Odreda iz 1969. godine), Ernest Badnjević (starješina odreda ”Dr Mladen Stojanović”) i Dragan Gnjatić (predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske, bivši načelnik Odreda i prvi predsjednik Saveza izviđača u Bosni i Hercegovini), a moderator će biti Nenad Novaković (predsjednik Udruženja izdavača Republike Srpske).

Knjigu su objavili “Print designe” i Odred izviđača “Dr Mladen Stojanović”, a povodom 70 godina osnivanja Odreda i 101 godine postojanja skautskog pokreta u Prijedoru.

Na 443 stranice, “Hronika” je zabilježila jedan vijek skautskog i izviđačkog rada kroz koji je prošlo oko 50.000 Prijedorčana, a u koricama ove knjige nalazi se bezbroj dokumenata, zapisa, sjećanja i fotografija koji će trajno svjedočiti o jednoj lijepoj i izuzetno korisnoj organizaciji.

Exit mobile version