4. Marta 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorProduženo radno vrijeme u nedjelju

Produženo radno vrijeme u nedjelju

Frizerski i kozmetički saloni, kao i i cvjećare u nedjelju, 31. decembra, mogu raditi produženo, odnosno od 7.00 do 18.00 časova, objavila je Gradska uprava.
Cvjećarama i prodavnicama pogrebne i pripadajuće opreme za vrijeme republičkih praznika dozvoljeno je da rade od 8.00 do 13.00 časova.

Apoteke, benzinske stanice i prodavnice na benzinskim pumpama, subjekti koji proizvode i prodaju hljeb, pecivo, svježe tjestenine, konditorske proizvode i kolače, dragstori, trgovačke radnje u staničnim objektima i ugostiteljski objekti mogu za republičke praznike raditi redovno radno vrijeme.

Za sve ostale subjekte neradni dani su 1. i 9. januar, dok 2. januara od 8.00 do 13.00 časova mogu raditi pravna lica i preduzetnici koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost.

Ako se zbog unaprijed ugovorenih obaveza prema kupcima ukaže potreba za rad u dane republičkih praznika, privredni subjekti koji imaju registrovanu proizvodnu djelatnost treba da se pisanim putem obrate Zanatsko-preduzetničkoj ili Privrednoj komori uz obrazloženje neophodnosti rada u neradne dane najkasnije pet dana prije traženog datuma. 

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments