Prijem kod gradonačelnika Prijedora povodom Svjetskog dana učitelja

Created | By: freeradio | October 5, 2020
Prijem kod gradonačelnika Prijedora povodom Svjetskog dana učitelja

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković priredio je danas prijem za predstavnike Udruženja “Društvo učitelja Republike Srpske” kako bi se i na taj način ukazalo na važnost ovog posla za društvo.
“Učitelji su ljudi koje djeca, poslije roditelja i porodice, najprije upoznaju, svetionik su znanja sve djece i odatle kreće cijela životna priča naše djece i mladih”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru.

On je svim učiteljima i prosvjetnim radnicima čestitao 5. oktobar – Svjetski dan učitelja, koji je UNESKO proglasio 1994. godine.

“Želim im da se i dalje trude kao što su to dokazali i u vrijeme epidemije, kada su uspješno prešli na savremene tehnologije, a sada nastavili direktan rad sa đacima. Želim im da što manje ima oboljelih od virusa korona, da se pridržavaju i dalje svih mjera i da đacima svojom ljubavlju prenose znanja i uvode ih u svijet odraslih”, poručio je Đaković.

Predsjednik Udruženja “Društvo učitelja Republike Srpske” i učiteljica u Osnovnoj školi “Jovan Cvijić” u Brezičanima kod Prijedora Marina Knežević rekla je da je prosvjetni poziv izuzetnoznačajan za budućnost koju predstavljaju djeca i da je izuzetno popularan u društvu jer učitelji stvaraju buduće generacije.

“Očekujemo da nam se prizna taj značaj. Zahvaljujemo se Gradskoj upravi Prijedor koja je prepoznala značaj vaspitanja i obrazovanja. Imali smo prijem i povodom nastave na daljinu, a evo i danas. Svim kolegama čestitam Svjetski dan učitelja i drago mi je da imamo priliku da još jednom razgovaramo sa upravom grada”, navela je Kneževićeva.

Prema njenim riječima, u Srpskoj ima oko 3.000 učitelja i osnovali su ovo društvo s ciljem udruživanja, veće saradnje, promocije poziva i ostvarivanja mogućnosti stručnih usavršavanja zajedno sa fakultetima u Banjaluci i Bijeljini.

“Sada imamo veću priliku da podignemo nivo obrazovanja”, ocijenila je Kneževićeva.

Ona je dodala da je ova školska godina drugačija jer nastavni proces traje kraće, ali da su svi prosvjetni radnici izuzetno sposobni i osposobljeni za drugačije načine rada, odnosno da mogu rad promijeniti da je dinamika rada više orijentisana na učitelje, a da se učenici tome prilagode.

Izvor:SRNA

13 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017