Prevarant u Prijedoru “pozajmljuje” novac lažno se predstavljajući

Created | By: freeradio | December 17, 2020
Prevarant u Prijedoru “pozajmljuje” novac lažno se predstavljajući

Policijska uprava /PU/ Prijedor zaprimila je prijave više građana da su bili meta nepoznatog prevaranta kojem su dali novac, misleći da ga posuđuju i da će im biti vraćen, saopšteno je danas iz ove uprave.
Nepoznato muško lice dolazi uglavnom kod građana starije životne dobi, predstavlja se kao sin komšije ili porodični poznanik, traži u zajam novac, najčešće do 100 KM, pod različitim izgovorima i obećava da će novac vratiti sutradan.

Građani lakovjerno pristaju i daju novac, kasnije shvatajući da su prevareni.

Policijski službenici PU Prijedor postupaju po zaprimljenim prijavama, te preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta izvršioca, te dokumentovanja i rasvjetljavanja krivičnih djela prevara.

“Apelujemo na građane da budu oprezni i da ne daju novac nepoznatim licima, a u slučaju da budu mete ovakvih prevarnih radnji da se obrate najbližoj policijskoj stanici ili isto prijave pozivom na besplatni broj 122”, navodi se u saopštenju.

3 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017