1. Decembra 2023.
NaslovnicaNovostiSportPresudna "bitka" fudbalera Srbije za plasman na EURO

Presudna “bitka” fudbalera Srbije za plasman na EURO

Fudbalska reprezentacija Srbije dočekaće večeras od 20.45 na stadionu “Rajko Mitić” selekciju Crne Gore u najvažnijem meču u borbi za plasman na EURO koji se čeka 24 godine.

Poslije dva vezana poraza od Mađara, Srbija je druga na tabeli G grupe sa 10 bodova,  dok je Crna Gora treća sa osam, uz meč manje.

Mađarska je prva sa 13 bodova i večeras na gostovanju Litvaniji može da obezbijedi plasman na finalni turnir u Njemačkoj.

– Ovo je najvažnija utakmica u kvalifikacijama. U Budimpešti je bila važna, ali ne najvažnija. Ovo je meč istine. Znam da želimo i možemo. Srbija će igrati najbolje što može da dođe do cilja – poručio je selektor Dragan Stojković Piksi.

On je naveo da želi da selekcija Srbije na duelu sa Crnom Gorom pokaže igru iz Budimpešte.

– Nema velikih filozofija. Ako to pokažemo, ne damo gol, moraću da odem negdje da se pomolim i zapalim svijeću. Nisam tražio pomoć od Boga. Krstio sam se u Budimpešti, jer sam se pitao da li je moguće da lopta nije ušla u gol. Nisam pozvao fudbalere, već ratnike. Imao sam u Budimpešti i fudbalere i ratnike, to želim i protiv Crne Gore da imam. Svjesni smo važnosti, svega. Koliko god da se stvara euforija, tenzija. Zadržaćemo mir. Opušteni smo i mirno dočekuje tu utakmicu. Kada počne utakmica, vidjećete reakciju, igraćemo napadački, pokazati cijeli arsenal i “pucati” iz svih oružja – poručio je Stojković.

Selektor Srbije je istakao da želi da njegovi fudbaleri na meču sa Crnom Gorom vode glavnu priču na terenu i da stvaraju šanse.

– Crna Gora može da se sprema koliko god hoće, da hrabre sebe, to je njihovo pravo. Jedno je pričati, a drugo je pokazati na terenu. Srbija će pokazati ono što može i želi. Slažem se da su imali trening utakmicu koja je potpuno nebitna. Njihove misli su uperene ka Beogradu, što je normalno. Imaju svoje kalkulacije, ne može niko da im zabrani – rekao je Stojković.

On je naveo da sve zavisi od selekcije Srbije.

– Ono što mene raduje jeste da se Srbija pita za svoje pitanje. To sam im rekao u svlačionici poslije Mađarske. Fudbal je takav. Nekad i pobijediš nezasluženo. Ali, pokazali ste stav. Ono što je najvažnije – sami od sebe zavisimo i to je velika stvar. Tu šansu ne želimo da ispustimo. Ono što možeš danas da uradiš nikad ne ostavljaj za sutra – zaključio je Stojković.

Glassrpske

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments