4. Marta 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorPredstava "Kauboji" otvara 71. pozorišnu sezonu

Predstava “Kauboji” otvara 71. pozorišnu sezonu

Pozorište “Prijedor” 23. oktobra počinje 71. pozorišnu sezonu premijerom predstave “Kauboji” rađenoj prema tekstu Saše Aničića i u režiji Davida Alića.
Izvođenjem ove predstave zvanično će biti otvoren i 16. Međunarodni festival pozorišta “Zlatna vila” i ne nalazi se u takmičarskoj konkurenciji festivala.

Direktor Pozorišta “Prijedor” Srđan Knjeginjić istakao je da je ta predstava univerzalna priča koja koja može da se dešava bilo gdje na svijetu.

“Mi smo je na neki način lokalizovali i to je priča, prije svega, o prijateljstvu, ljudima sa margine, empatiji, ljubavi. Svemu onom što nam, mogu slobodno reći, nedostaje. Mislim da ćemo da ispričamo dobru priču i da će se publika pronaći u njoj”, rekao je Knjeginjić na današnjoj konferenciji za novinare.

On je dodao da u predstavi igraju i tri gostujuća glumca Marko Vukosav, Miroslav Sinkić i Tijana Nikolić, dok su ostali glumci iz domaćeg ansambla – Željko Kasap, Dean Batoz, Darko Stojić i Srđan Knjeginjić.

Reditelj predstave David Alić istakao je da je osnovna ideja krenula kada je on lično primijetio da je među ljudima, posebno mladim, sve manje iskrenog osmijeha.

Glumac Darko Stojić izjavio je da je glumcima veliki zadatak kada se susreću sa takvim kompleksnim tekstom.

“Mislim da smo se izborili sa ovim velikim zalogajem. I da imamo dobru predstavu”, rekao je Stojić.

Glumac Miroslav Sinkić istakao je da je za njega ovo bio vrlo značajan i naporan projekat.

“Ali, to je napor koji mi volimo i koji nam prija. Tako da sam ja na svaku probu dolazio sa istim intenzitetom sreće i radosti”, dodao je Sinkić

Glumac Željko Kasap smatra da je tekst neobičan i da tako nešto još nije viđeno na “daskama” Pozorišta “Prijedor”.

Premijera je zakazana za 20.00 časova.

Srna

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments