Predavanje za roditelje povodom Međunarodnog dana bezbjednog interneta

Created | By: freeradio | February 10, 2023
Predavanje za roditelje povodom Međunarodnog dana bezbjednog interneta

Pripadnici Policijske uprave Prijedor ukazali su roditeljima učenika osnovnih škola na značaj preventivnih mjera za zaštitu ličnih podataka na društvenim mrežama i mehanizama zaštite uređaja putem kojih se pristupa internetu.
Roditeljima je na predavanju održanom povodom obilježavanja Međunarodnog dana bezbjednog interneta savjetovano da pravovremeno reaguju u slučajevima postojanja opasnosti ili rizika da njihova djeca postanu meta krivičnih djela putem interneta.

Savjetovano im je da o tome odmah obavijeste nadležne institucije koje će adekvatno postupiti radi sprečavanja negativnih posljedica, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Predavanje za roditelje o bezbjednosnim rizicima korištenja interneta i društvenih mreža održano je sinoć u Osnovoj školi “Desanka Maksimović” u Prijedoru s ciljem podizanja svijesti o bezbjednosnim rizicima koje nosi ponašanje mladih na internetu i značaju blagovremenog uočavanja situacija u kojima se maloljetna lica mogu naći prilikom korištenja internet aplikacija.

Rizično ponašanje maloljetnka na internetu i društvenim mrežama, poput objavljivanja i dijeljenja neprimjerenih fotografija, pisanja i slanja nepristojnih poruka, pregledavanja sajtova za odrasle i slično, mogu dovesti do toga da postanu potencijalne žrtve krivičnih djela.

Savjeti o postupanju u slučajevima susretanja sa oblicima visokotehnološkog kriminaliteta mogu se pronaći na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske https://mup.vladars.net/lat/index.php?vijest=vtk.

SRNA

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017