27. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorPredavanje za roditelje povodom Međunarodnog dana bezbjednog interneta

Predavanje za roditelje povodom Međunarodnog dana bezbjednog interneta

Pripadnici Policijske uprave Prijedor ukazali su roditeljima učenika osnovnih škola na značaj preventivnih mjera za zaštitu ličnih podataka na društvenim mrežama i mehanizama zaštite uređaja putem kojih se pristupa internetu.
Roditeljima je na predavanju održanom povodom obilježavanja Međunarodnog dana bezbjednog interneta savjetovano da pravovremeno reaguju u slučajevima postojanja opasnosti ili rizika da njihova djeca postanu meta krivičnih djela putem interneta.

Savjetovano im je da o tome odmah obavijeste nadležne institucije koje će adekvatno postupiti radi sprečavanja negativnih posljedica, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Predavanje za roditelje o bezbjednosnim rizicima korištenja interneta i društvenih mreža održano je sinoć u Osnovoj školi “Desanka Maksimović” u Prijedoru s ciljem podizanja svijesti o bezbjednosnim rizicima koje nosi ponašanje mladih na internetu i značaju blagovremenog uočavanja situacija u kojima se maloljetna lica mogu naći prilikom korištenja internet aplikacija.

Rizično ponašanje maloljetnka na internetu i društvenim mrežama, poput objavljivanja i dijeljenja neprimjerenih fotografija, pisanja i slanja nepristojnih poruka, pregledavanja sajtova za odrasle i slično, mogu dovesti do toga da postanu potencijalne žrtve krivičnih djela.

Savjeti o postupanju u slučajevima susretanja sa oblicima visokotehnološkog kriminaliteta mogu se pronaći na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske https://mup.vladars.net/lat/index.php?vijest=vtk.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments