Preda-PD: U četvrtak o razvoju prekogranične mreže kreativne industrije

Created | By: freeradio | December 9, 2020
Preda-PD: U četvrtak o razvoju prekogranične mreže kreativne industrije

Početna konferencija projekta “Razvoj prekogranične mreže kreativne industrije” biće održana u Prijedoru u četvrtak, 10. decembra, najavljeno je iz Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora “Preda-PD”.

Dvogodišnji projekat sprovode Agencija “Preda-PD”, Razvojna agencija Sisačko–moslavačke županije SIMORA iz Siska i Asocijacija za demokratski prosperitet “Zid” iz Podgorice, kao vodeće razvojne organizacije u BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori, a sufinansira EU iz regionalnog programa prekogranične saradnje ove tri zemlje.

Učesnici konferencije su lokalni akteri iz oblasti kreativne industrije, poslovni subjekti, frilenseri, institucije podrške, zainteresovani pojedinci i organizacije, kao i predstavnici lokalnih preduzeća.

“Projekat treba da služi kao alat za podsticanje ekonomskog razvoja izgradnjom fizičke infrastrukture i pristupom nou-hau /know-how/ uslugama, novim tehnologijama, inovacijskim politikama i olakšavanjem međusektorskih veza kreativnih industrija i drugih sektora prekogranične ekonomije”, navedeno je u saopštenju.

Konferencija će biti održana u prostorijama Agencije “Preda-PD” i onlajn putem platforme “Zum” od 10.00 do 14.00 časova, a izjave za novinare najavljene su za 9.45 časova.

12 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017