26. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiRS-BIHPred nama prave proljetne temperature, snijega ni na vidiku

Pred nama prave proljetne temperature, snijega ni na vidiku

U Srpskoj će jutro sutra biti promjenjivo oblačno, suvo i manje hladno, ali i dalje ponegdje sa slabim mrazom.

Mjestimično oko rijeka i po kotlinama na zapadu i istoku sa maglom, pokazuje prognoza vremena Hidrometeorološkog zavoda RS.

Tokom dana ostaje promjenjiv karakter oblačnosti uz sunčane intervale. Popodne naoblačenje sa zapada i sjevera, da bi u noći na četvrtak u sjevernom pojasu bilo s kojom kapi kiše.

Minimalna temperatura vazduha od -2 do 3 stepena, na jugu do 5, a u  višim predjelima od -4 stepena. Maksimalna temperatura od 8 do 13, na jugu do 15 stepeni, osim kotlinskih predjela gdje može ostati za par stepeni niža.

U četvrtak ujutro i prijepodne prelovladavaće oblačno i suvo, a samo tu i tamo sa slabom kišom, uglavnom na sjeveru i dijelom u centralnom pojasu. Dan i popodne suvi uz tendenciju raslojavanja oblačnosti i njenog postepenog smanjenja.

Minimalna temperatura od 1 do 5, na jugu do 7, a u višim predjelima od  -1stepen, maksimalna od 8 do 13, na jugu do 15 stepeni.

U petak ujutro i prijepodne pretežno oblačno, tokom dana sunčano i sa sunčanim intervalima, te toplije.

Minimalna temperatura od 1do 6, u višim predjelima od -3 stepena, maksimalna od 10 do 15, na jugu do 17, a u višim predjelima od 6 stepeni.

U subotu ujutro i prijepodne pretežno oblačno. Poslijepodne jače naoblačenje sa zapada i sjevera, pa će prema večeri biti sa slabom kišom na sjeveru i zapadu, u noći i centralnom pojasu. U južnoj polovini zemlje ostaje suvo.

Minimalna temperatura od 3 do 8, u višim predjelima na istoku od 0 stepeni, maksimalna od 8 do 13, na jugu do 16, a u višim predjelima od 5 stepeni.

SrpskaInfo

Prethodni članak
Naredni članak
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments