26. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPostaviti “ležeće policajce” u blizini škola

Postaviti “ležeće policajce” u blizini škola

Forum za bezbjednost zajednice grada Prijedora upoznat je danas s problemom manjka saobraćajne signalizacije u blizini škola i zahtjevima da se brzina kretanja vozila na tim mjestima reguliše takozvanim ležećim policajcima.
Forumu se putem Aktiva direktora osnovnih škola obratio vršilac dužnosti direktora Osnovne škole “Vuk Karadžić” Omarska Boban Berić koji je rekao da se saobraćajnicom uz školu toliko brzo vozi da nije pitanje da li će se desiti nešto loše, nego kada će se to desiti, tražeći da se postave “ležeći policajci”.

Iz Osnovne škole “Jovan Cvijić” iz Brezičana zatraženo je postavljanje saobraćajnih znakova koji ukazuju na to da je škola u blizini.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Zdravko Budimir rekao je da su ova pitanja kandidovana na posljednjoj sjednici aktiva, kao i da se škole na redovnim sastancima s policijom često obraćaju s temama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Ognjen Vukić iz Radio-kluba “Kozara” rekao je da se i saobraćajnicom pored Osnovne škole “Branko Ćopić” u svako doba dana vozi prebrzo, da mu je to poznato jer tamo živi.

On smatra da bi bilo dobro da Forum kao zaključak zajednički inicira za sve škole da se kompletira saobraćajna signalizacija i regulišu pitanja koja nisu obuhvaćena postojećom signalizacijom.

Zamjenik predsjedavajuće Foruma Draško Đenadija rekao je da će ovo tijelo obratiti nadležnim institucijama sa zahtjevima, podsjetivši da su se zahvaljujući ranijim inicijativama Foruma tako i rješavala neka pitanja.

Forum je danas razmatrao i pripreme za novogodišnje i božićne praznike, mjere i aktivnosti policije i ostalih subjekata, kako bi praznici prošli uz zadovoljavajuću bezbjednost.

“Mi smo opredijeljeni za principe tolerancije i to isto očekujemo i od svojih sugrađana koji borave u inostranstvu, a za praznike masovnije dolaze u Prijedor”, poručio je Đenadija.

Srna

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments