Počeo projekat ”Tvrtko je i moj kralj”

Created | By: freeradio | December 8, 2020
Počeo projekat ”Tvrtko je i moj kralj”

Iz Udruženja građana “Rusag”iz Prijedora koje njeguje srednjovjekovne običaje, tradiciju i kroz sve to i viteštvo kažu da je počeo zanimljiv projekat pod nazivom “Tvrtko je i moj kralj”.

Kroz ovaj projekat oživljavamo tradiciju naših prostora, promocijom prelijepih tvrđava, prikazom viteške opreme ali i istorijskih činjenica – kažu u ovom Udruženju i podsjećaju na ciljeve projekta koje će realizovati i kroz obilazak tvrđava iz srednjovjekovnog perioda.

U planu imaju posjetu Starom gradu u Ključu, utvrđenju Srebrenik, Starom utvrđenju u Visokom, Starom gradu Blagak, kod Mosatra. Muli Marka Kraljevića u Višegradu i ruševinama starog grada Klobuk i Mićevac u Trebinju.

Putem Javnog poziva, koji je obavještajnog karaktera najavićemo dolazak “Rusag-a” u ove zajednice. Očekujemo mlade entuzijaste da nam se pridruže i kroz opremu Udruženja, vitešku tradiciju, stare zanate upoznaju se sa ciljevima i radom UG “Rusag”, ali i samog projekta “Tvrtko je i moj kralj” – kažu u Udruženju i dodaju da je “Rusag” kroz ovaj projekat i vodič kroz istoriju, tako da on koji ga budu pratili na ovim putovanjima mogu očekivati brojne zanimljivosti i zajedno s njima učestvovati u očuvanju naše bogate kulturne baštine.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM) BiH, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID BiH.

infoprijedor.ba

4 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017