27. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiRS-BIHPočelo obilježavanje Nedjelje solidarnosti

Počelo obilježavanje Nedjelje solidarnosti

Crveni krst Republike Srpske danas počinje sa obilježavanjem Nedjelje solidarnosti tokom koje će organizovati akcije prikupljanja prehrambenih, higijenskih i drugih artikala za pripremu humanitarnih paketa najosjetljivijim kategorijama u društvu.
Nedjelju solidarnosti, koja će trajati do 21. decembra, Crveni krst Republike Srpske obilježava pod motom “Trideset godina solidarnosti na djelu” i uz slogan “Solidarnost nije samo slogan, pridruži se akciji”.

“Imajući u vidu nadolazeće praznike, aktivnostima u Nedjelji solidarnosti nastojimo da pružimo osjećaj zadovoljstva i obradujemo što veći broj osoba u stanju potrebe, te učinimo da praznična atmosfera zagrije i njihove domove”, navedeno je u saopštenju.

Iz ove organizacije navode da, u saradnji sa Unijom studenata Republike Srpske i Omladinskim parlamentom Studentskog centra Pale, sprovode akciju prikupljanja artikala i novca za kupovinu novogodišnjih paketića za djecu iz socijalno-ugroženih porodica.

Gradske i opštinske organizacije Crvenog krsta širom Republike Srpske, obilježavajući Nedjelju solidarnosti, nastojaće da organizuju akcije prikupljanja prehrambenih, higijenskih i drugih artikala za pripremu humanitarnih paketa.

“Nerijetko ovakvim akcijama podršku pružaju lokalni privrednici, firme i institucije koje novčanim prilozima ili kupovinom artikala pomažu organizacijama Crvenog krsta na prikupljanju humanitarnih paketa”, saopšteno je iz Crvenog krsta Republike Srpske.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments