22. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPočeli pripremni radovi za teniski turnir ATP 250

Počeli pripremni radovi za teniski turnir ATP 250

Teniski turnir iz serije ATP 250 biće održan naredne godine u Banjaluci, što je najveći sportski događaj ikada u Republici Srpskoj.

Banjaluka će u toj sedmici biti uz rame Barseloni i Minhenu, a činjenica da je svoje učešče najavio i jedan od najboljih tenisera svih vremena Novak Đoković dovoljno govori o kvalitetu i veličini samog događaja.

Kao što je potvrdio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, turnir će nositi ime “Srpska Open”.

Turnir će biti održan na terenima Nacionalnog teniskog centra Teniskog saveza Republike Srpske u Parku Mladen Stojanović koji će za potrebe takmičenja biti adaptiran. Obzirom na postojeći plan izgradnje multifunkcionalne dvorane sa 3.000 sjedećih mesta, Republički organi i grad Banja Luka su se odlučili da ovaj projekat ugleda svjetlost dana, kako bi se teniski turnir ugostio na najbolji mogući način i time realizovao prethodno planirani projekat.

-Trenutno su u toku pripremni radovi, a uporedo sa njima završava se izvedbeni projekat. Projekat će biti realizovan kroz nekoliko faza, prije svega izgradnju nove i adaptaciju postojeće infrastrukture te samo održavanje turnira nakon koje ćemo imati jasnu sliku svih troškova kompletnog projekta.  Planirano je da stadion većim dijelom bude ukopan u zemlju kako se ne bi narušavao izgled parka. Nakon izgradnje novog stadiona, vanjskog uređenja i završetka saobraćajnice, kompleks će predstavljati novu zelenu oazu grada Banjaluke – rekao je Milinović i dodao:

-Stadion će u prvoj fazi biti otvoren, a nakon završetka turnira, će biti pokriven i pretvoren u prvobitno planiranu multifunkcionalnu dvoranu. Kada je riječ o cijelom kompleksu pokušaćemo da u toku trajanja turnira obezbijedimo ukupni kapacitet od 10.000 sjedećih mjesta  uključujući i montažne tribine – rekao je Milinović.

Ovaj milionski projekat ima maksimalnu podršku svih nivoa vlasti.

-Veliku zahvalnost dugujemo institucijama, u cijeli projekat uključeni su Vlada Republike Srpske i Grad Banjaluka, koji su dali bezrezervnu podršku projektu, koji će pored toga što će Banjaluku staviti na mapu svjetskih destinacija sporta i turizma, obezbijediti realizaciju projekta koji će povećati kvalitet života građana Banjaluke i nadamo se izgraditi neke nove šampione. Posebno želim da se zahvalim porodici Đoković koja je učinila velike napore da Banjaluka dobije ovako respektabilan događaj – zaključio je predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović.

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor”]

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments