Počela isplata podsticaja za privredu

Created | By: freeradio | December 29, 2022
Počela isplata podsticaja za privredu

Grad Prijedor počeo je sa isplatom podsticajnih sredstava za privredu u 2022. godini, izjavio je danas načelnik Odjeljenja za privredu i preduzetništvo Rade Rosić.
On je novinarima u Prijedoru rekao da je ove godine bilo par novih podsticaja za podršku malim i srednjim preduzećima u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, građevinarstva i ostalih uslužnih djelatnosti, kao i subvencija kamata na kredite.

“Osim toga, imali smo i redovna podsticajna sredstva za samozapošljavanje, zapošljavanje radnika, uvođenje standarda kvaliteta i jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u prerađivačkoj industriji. Za ove podsticaje obezbijedili smo 650.000 KM i za više od 200 korisnika smo obezbijedili sredstva”, naveo je Rosić.

On je dodao da grad izdvaja i sredstva koja se realizuju zajedno s Razvojnom agencijom “Preda” gdje se radilo o stručnom usavršavanju, prekvalifikacijama i obukama za privrednike, kao i za nove radnike.

“Juče je usvojeni budžet za 2023. godinu i za ove podsticaje smo obezbijedili 700.000 KM. U narednom periodu sješćemo sa Privrednom i Zanatsko-preduzetničkom komorom, Privrednim savjetom, kao i sa svim ostalim privrednicima koji budu zainteresovani da unaprijedimo pravilnike za podsticaje i svakako sljedeće godine planiramo izradu nove strategije gdje ćemo definisati neke nove pravce i ciljeve”, zaključio je Rosić.

SRNA

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017