23. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiPlastenici za 20 socijalno ugroženih porodica

Plastenici za 20 socijalno ugroženih porodica

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković potpisao je danas ugovore sa dva od 20 korisnika, kojima su po javnom pozivu dodijeljeni plastenici sa dodatnom opremom.
Riječ je o projektu “Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih kroz proizvodnju povrća u plastenicima”, koji Gradska uprava Prijedor već drugu godinu realizuje sa Humanitarnom organizacijom “Muslim eid” iz Sarajeva.

“Ove godine na javni poziv prijavilo se 96 korisnika, a nakon što su nadležne komisije obišle sve porodice i sagledale sve dokumente kojima dokazuju svoj status, izabrano je 20 porodica”, rekao je Đaković.

On je naveo da će, zbog epidemiološke situacije i preporučenih mjera, ugovori narednih dana biti potpisani sa korinicima u manjim grupama, a nakon toga će početi montaža plastenika i priprema za sadnju.

Korisnici će dobiti plastenik površine 100 metara kvadratnih sa sistemom za navodnjavanje, foliju i sadnice za prvu sezonu.

Osim toga, biće organizovane stručne edukacije iz oblasti plasteničke proizvodnje kako bi novi korisnici stekli potrebna znanja i vještine za obavljanje ove proizvodnje.

Ukupna vrijednost projekta je oko 53.000 KM. Donator i Gradska uprava Prijedor stimulišu ovaj način nabavke plaćanjem 80 odsto troškova po plasteniku, a trošak po jednom korisniku je oko 540 KM.

Izvor:SRNA

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor”]

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments