5. Decembra 2023.
NaslovnicaNovostiRS-BIHPaljanke pobjednice na takmičenju "Ritam Evrope"

Paljanke pobjednice na takmičenju “Ritam Evrope”

Djevojčice koje su sinoć predstavljale opštinu Pale na muzičkom festivalu “Ritam Evrope” osvojile su prvo mjesto i ova opština će biti sljedeći domaćin ovog prestižnog festivala.

U finalu ovogodišnjeg takmičenja “Ritam Evrope”, najvećeg muzičkog dječijeg festivala ovakve vrste u Evropi, koje je održano u Gradišci, Pale su predstavljale Sofija Kusmuk, Lana Poljaković, Mihaela Kovačević, Anđela Ždrale, Tara Blagojević i Helena Ćosić.

Kao nagradu večerašnje pobjednice dobile su i putovanje u Azerbejdžan, s obzirom na to da su na takmičenju izvodile pjesmu “Kleopatra” Samire Efendi, evrovizijske predstavnice te zemlje.

Pobjednik se birao na osnovu 50 odsto glasova publike, odnosno SMS glasova, 25 odsto glasova stručnog žirija festivala i 25 odsto glasova žirija gradova i opština učesnika.

Finale takmičenja održano je u sportskoj dvorani “Arena” u Gradišci na kojem su se takmičili vokalni i plesni izvođači iz 18 gradova i opština Srpske.

Osim u Republici Srpskoj i Srbiji, Festival “Ritam Evrope” održava se i u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i na Kipru, prenosi “Srna”.

Po pet prvoplasiranih iz svih pet zemalja nastupaće na finalnom takmičenju “Ritam Evrope”.

Nezavisne

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments