23. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiOve godine bez izbora najboljeg sportiste Prijedora

Ove godine bez izbora najboljeg sportiste Prijedora

Ove godine, zbog činjenice da je pandemija virusa korona praktično desetkovala sportska takmičenja, neće biti održan Izbor najboljeg sportiste grada Prijedora, manifestacija koju organizuje “Kozarski vjesnik” uz podršku Grada Prijedora.
Većina sporstkih klubova nije imalo takmičenja u uobičajenom obimu, dok se neki sportisti uopšte nisu ni takmičili, tako da je objektivno bilo teško organizovati ovu manifestaciju na kvalitetan način, navodi Zoran Sovilj direktor „Kozarskog vjesnika”.

Ove godine odložene su ulične trke, Književni susreti na Kozari, festival „Zlatna vila”. Tako da smo odlučili da se ne održi ni izbor sportiste. Kako to ne bi bilo urađeno na neadekvatan način. Ipak, odlučili smo da se sportistima i klubovima koji su imali određene rezultate odužimo putem medija. To znači da će biti snimljene reportaže kojim bismo promovisali svaki klub i svakog pojedinca koji je to zaslužio – pojasnio je Sovilj.
Imajući u obziru epidemiološku situaciju, kao i rezultate koji su došli od sportskih saveza i klubova, tokom konsultacija se uvidjelo da nisu ispunjeni uslovi da se ove godine održi Izbor najboljeg sportiste u gradu na Sani, rekao  je gradonačelnik Milenko Đaković.

Kad se sve sabralo, konstatovali smo da će TV Prijedor jedno veče posvetiti sportistima i njihovim rezultatima u 2020. godini. Takođe, dogovoreno je da će se rezultati iz ove godine valorizovati u idućoj godini, prilikom izbora najboljeg sportiste. Tako da očekujemo da će prestanak pandemije, čemu se nadamo, i kompletniji rezultati omogućiti održavanje ove manifestacije u 2021. godini – naveo je Đaković.
On je prijedorskim sportistima poručio da nastave vrijedno da treniraju izrazivši nadu da će se u narednoj godini steći uslovi da se takmičenja normalno održavaju.
Podsjetimo da je prošle godine održan jubilami 50. Izbor najboljeg sportiste grada Prijedora.

Izvor: Kozarski

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor”]

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments