1. Decembra 2023.
NaslovnicaNovostiKulturaOtvorena izložba radova rumunskog umjetnika Kostina Brateaua

Otvorena izložba radova rumunskog umjetnika Kostina Brateaua

U Galeriji “Sreten Stojanović” u Prijedoru otvorena je izložba radova rumunskog umjetnika Kostina Brateanua.
Brateanu je šest dana u otvorenom studiju Galerije svakodnevno slikao tehnikom u kojoj koristi indijske pigmente, po čemu je jedinstven u svijetu.

“Pigmenti su veoma specijalni, a mogu se miješati sa vodom, akrilnim bojama, temperom ili nekim drugim sličnim slikarskim tehnikama. Sa njima sam počeo da se bavim prije pet godina na jednoj likovnoj koloniji u Makedoniji”, izjavio je Brateanu.

On je dodao da je oduševljen prijedorskom publikom, te da su mu inspiracija za radove nastale u Prijedoru bili lokalni elementi, cvijeće, kamenje i drveće koje je prenio na platno.

Brateanu je vlasnik galerije u Temišvaru, gdje je i završio Akademiju likovnih umjetnosti. Učesnik je brojnih umjetničkih kolonija na Balkanu.

Direktor Galerije “Sreten Stojanović” Boris Eremić je istakao da im je bila čast što su mogli da ugoste velikog svjetskog umjetnika.

Sa tehnikom sa kojom radi umjetnik iz Rumunije prethodnih dana imali su priliku da se upoznaju i polaznici prijedorske Škole slikanja koji su bili ponosni što su imali prilike da slikaju sa njim.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments