Naslovnica Novosti Kultura Otvorena izložba “Pejzaži” Angeline Vukosav

Otvorena izložba “Pejzaži” Angeline Vukosav

U Muzeju Kozare u Prijedoru sinoć je otvorena izložba pod nazivom “Pejzaži” autora Angeline Vukosav.
Riječ je o mladoj umjetnici koja je trenutno na doktorskim studijama u Novom Sadu, a radi kao rukovodilac i organizator likovnog programa Galerije Centra za kulturu “Nebojša Glogovac” u Nevesinju.

“Ovo je moja 16. samostalna izložba i i na neki način retrospektivna zbog toga što su ovdje prikazani radovi iz tri ciklusa – od prve crno bijele serije, potom kolorističke i na kraju impresionističke serije”, izjavila je Vukosav novinarima.

Ona je dodala da je riječ o pejzažima i to crteži rađeni kombinovanim tehnikama različitih vrsta olovaka, a da u koloristikčim slikama koristi akrilne boje, olovke u boji.

“Ova je izložba doprinos očuvanju naše tradicije, na slikama su motivi Hercegovine, dakle naše države tako da ima dovoljno razloga da neko dođe i pogleda ovu izložbu”, istakla je Angelina Vukosav.

“Prvi pogled na radove Angeline Vukosav vraća me na riječi majstora crteža Dominika Engra koji kaže – u crtanju neka vam stil bude čist, ali hrabar, čisto i smjelo – to je crtež, to je umjetnost”, napisao je u katalogu ove izložbe akademski slikar Aleksa Milić.


Direktor Muzeja Kozare Dragana Mamić izjavila je da se ovom izložbom zatvara ovogodišnja izlagačka sezona

Izložba će biti otvorena do 4. januara.

SRNA

Exit mobile version