4. Marta 2024.
NaslovnicaNovostiKulturaOtvoren izložba Dnevnog centra "Neven"

Otvoren izložba Dnevnog centra “Neven”

U Prijedoru je sinoć otvorena izložba korisnika Dnevnog centra pod nazivom “Svijet u boji” na kojoj su predstavljene slike, crteži i skulpture nastale u proteklih šest mjeseci u 22 radionice.
Predsjednik Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama “Neven” Vesna Berić izjavila je da je cilj izložbe motivacija ovih mladih ljudi, predstavljanje njihovih sposobnosti i uključivanje u lokalnu zajednicu.

“Riječ je o četvrtoj izložbi likovnih radova korisnika Dnevnog centra `Neven`, a projekat je finansiran od UNDP-a i grada Prijedora. Ovaj projekat za korisnike znači mnogo, kao i za nas u udruženju”, dodala je Berićeva.

Akademski slikar i voditelj radionica Marija Dobrijević rekla je da su korisnici imali priliku da stvaraju i u prostorijama udruženja, ali i na otvorenom, na trgu u gradu i u Nacionalnom parku “Kozara”.

“Ove godine smo uveli i modelovanje sa glinom tako da smo izložili i skulpture nastale na ovim radionicama”, dodala je Dobrijevićeva.

Izložbu je posjetio Aleksandar Milješić, vršilac dužnosti načelnika gradskog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije, koji je istakao da lokalna zajednica može da bude ponosna na ove mlade ljude, kojima treba pružiti podršku.

Udruženje “Neven” ima oko 400 korisnika.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments