4. Marta 2024.
NaslovnicaZabavaFilmOtkriveno koji je najskuplji film svih vremena

Otkriveno koji je najskuplji film svih vremena

Lista najskupljih filmova snimljenih u istoriji stalno se mijenja, a budžeti i cijene rastu svake godine, ipak film “Ratovi zvijezda: Buđenje sile iz 2015. i dalje se smatra najskupljim filmom svih vremena.

Prvi film u režiji Džej Džej Abramsa u trilogiji nastavka “Ratova zvijezda”(2015-2019),  koštao je mamutskih 447 miliona dolara a iza njega se nalaze sa potrošenim iznosom od 432 miliona dolara “Jurski svijet: Pad kraljevstva” iz 2018.godine, dok ostali filmovi sa superbudžetima u prvih deset uključuju “Ratove zvijezda: Uspon Skajvokera”(414 miliona dolara)  “Pirati s Kariba: Na čudnim plimama(373 miliona dolara) i “Osvetnici: Doba Ultrona” (364 miliona dolara).

Sa druge strane prvi  “Avatar”  trenutno je film s najvećom zaradom svih vremena sa ulovom od 2,9 milijardi dolara, “Osvetnici: Kraj igre” je drugi sa 2,79 milijardi dolara, dok  je “Avatar put vode” na trećem sa 2,2 milijarde dolara. Četvrti i peti filmovi sa najvećom zaradom svih vremena su “Titanik” i “Buđenje sile”, koji su zaradili 2,2 milijardi dolara  i 2,07 milijarde dolara.

Glassrpske
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments