Osnovan novi Privredni savjet grada Prijedora

Created | By: freeradio | April 20, 2021
Osnovan novi Privredni savjet grada Prijedora

Novi Privredni savjet grada Prijedora, savjetodavni organ koji bi trebalo da usmjerava odluke gradonačelnika i Gradske uprave koje se tiču ambijenta za privrednike, osnovan je danas u ovom gradu.
Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović rekao je da je raniji saziv ovog tijela brojao 55 članova, a da ih je u novom sazivu, zbog epidemioloških mjera, 25, te da će za određene grane privrede biti formirane fokus-grupe koje će svaka za svoju oblast pripremati i održavati tematske sastanke.

“Zajedno ćemo koračati prema zajedničkom cilju, a to je davanje odgovarajućih preporuka gradonačelniku i Gradskoj upravi i njihova realizacija da bismo poslovnu klimu unaprijedili kako bi bila na najbolji mogući način podređena našim privrednicima”, rekao je Pavlović novinarima u Prijedoru.

On je naglasio da grad stoji na raspolaganju privrednicima da šire djelatnost, povećavaju broj radnika i uvećavaju svoj profit i spreman je da iz budžeta pomogne realizaciju projekata koji će poboljšati ambijent privrednicima.

“Formiranje novog Privrednog savjeta neće biti mrtvo slovo na papiru”, poručio je Pavlović.

Direktor i vlasnik drvoprerađivačke firme “Mastervud” Dragoslav Šiljak rekao je da je ovo tijelo od značaja i koristi za sve privrednike grada.

“I mnogo veće i stabilnije privrede moraju imati pomoć i lokalnih zajednica i države i tako smo i mi u situaciji da je saradnja sa lokalnom samoupravom izuzetno važna za opstanak i nastavak razvoja privrede u Prijedoru”, naveo je Šiljak.

Direktor metaloprerađivačke firme “Kromeks” Enes Pehlić rekao je da vlasti moraju slušati privrednike, konekcija mora biti uzajamna i da primjeri uspješnih privrednika sigurno jesu pokazatelj u kojem pravcu treba dalje ići.

“Preko noći se ne može ništa stvoriti. U početku treba napraviti jednu dobru bazu od koje ćemo krenuti, jer mislimo da, nakon pandemije, Prijedor ima dobru šansu da ostvari dobru saradnju sa EU, da zapošljava mlade i tako smanji njihov odlazak, što je budućnost za formiranje porodice – dobre baze za dobar život”, poručio je Pehlić.

Izvor: Srna

102 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017