20. Februara 2024.
NaslovnicaNovostiKulturaOdržana promocija romana “Kad đavoli polete”

Održana promocija romana “Kad đavoli polete”

Prijedorskim ljubiteljima pisane riječi sinoć je u Gradskoj čitaonici predstavljen novi roman Vladimira Kecmanovića pod nazivom “Kad đavoli polete”, koji je, kako je pojasnio, metafora za globalno nasilje današnjice
“To nasilje možda nije veće nego što je bilo ranije, ali je sigurno propraćeno daleko višim nivoom hipokrizije nego igdje, a laži nam se nameću, što preko tabloida što preko društvenih mreža, sinhronizovanom akcijom”, rekao je Kecmanović.

Direktor Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije” Gordana Vila rekla je da je promocija organizovana kada ova ustanova zvanično obilježava 60 godina od osnivanja pod okriljem lokalne zajednice, iako je i ranije postojala u drugim organizacionim oblicima poput čitaonica i slično.

“Večerašnja promocija je kruna obilježavanja ovog jubileja. Od početka godine imali smo više od 30 književnih promocija, izložbi i radionica i programe za sve generacije i tako će biti do kraja godine”, pojasnila je sinoć Vila.

Vršilac dužnosti načelnika gradskog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić izjavio je da je za grad značajno da jedna od ustanova kulture obilježava tako važan jubilej.

“Pomoć u radu ove institucije biće nastavljena i ubuduće, posebno u rješavanju problema prostora za još kvalitetniji rad sa čitaocima i organizaciju manifestacija”, rekao je Milješić.

Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” raspolaže knjižnim fondom od oko 60.000 knjiga i imao oko 2.000 čitalaca.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments