20. Februara 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorOdržana prezentacija „Prednosti ugradnje polupodzemnih kontejnera“

Održana prezentacija „Prednosti ugradnje polupodzemnih kontejnera“

U organizaciji preduzeća „Komunalne usluge“ a.d. Prijedor i Grada Prijedor održana je prezentacija na temu „Prednosti ugradnje polupodzemnih kontejnera“ .

Cilj prezentacije je ukazivanje na pogodnosti ugradnje ove vrste kontejnera koje se ogledaju u čistijem i urednijem odlaganju otpada u urbanom dijelu grada, smanjenju rasipa koji ostaje oko postojećih kontejnerskih mjesta i uštedi prostora.

Iz preduzeća Alegrina NN d.o.o. Novi Sad čiji su predstavnici održali prezenataciju ističu da polupodzemni kontejneri predstvljaju sve češći model proizvoda za koji se odlučuju lokalne zajednice, ali i budući investitori kod izgradnje novih poslovno-stambenih objekata.

Prednost je ta što na jednom mestu može da se sakupi veća količina otpada, a pritom ne zauzima mnogo prostora. Jedan polupodzemni kontejner ima kapacitet šest do sedam metalnih ili plastičnih kontejnera.

Održana prezentacija je nastavak saradnje i plod nedavno organizovanog sajma komunalne opreme i prateće industrije u Prijedoru, potvrdio je Dalibor Grabež, direktor preduzeća „Komunalne usluge“ a.d. Prijedor.

Preduzeće „Komunalne usluge“ a.d. Prijedor opredjeljeno je da ide u korak s vremenom primjenjujući nove tehnologije, znanja i primjere dobre prakse.

Primjena ove vrste kontejnera namjenjenih mješovitom komunalnom otpadu, za Grad Prijedor značilo bi smanjenje broja kontejnerskih ostrva, čistiji i uredniji prostor oko istih, te efikasnije i ekonomičnije upravljanje komunalnim otpadom.

Prezentaciji „Prednosti ugradnje polupodzemnih kontejnera“ prisustvovali su gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor sa saradnicima i investitori čije se firme bave projektovanjem i gradnjom poslovno-stambenih objekata.

RELATED ARTICLES

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments