26. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorOdržan komemorativni skup povodom smrti Ljubiše i Andree Aramanda

Održan komemorativni skup povodom smrti Ljubiše i Andree Aramanda

U Prijedoru je danas održana komemoracija povodom smrti predsjednika Planinarskog saveza Republike Srpske LJubiše Aramande /47/ i njegove kćerke Andree /23/ koji su poginuli u padu sportskog aviona kod aerodroma Urije posljednjeg dana 2022. godine.
Predsjednik Nadzornog odbora Planinarskog saveza Republike Srpske Radoje Vojvodić rekao je da su članovi Saveza i građani Prijedora i Srpske izgubili, a da je nebo dobilo najbolje od svih.

Siniša Vujaković iz Aero-kluba “Prijedor” rekao je da je LJubiša bio veliki vazduhoplovac, humanista i čovjek rijetko viđene energije i predanosti poslu.

“Smrt jeste rastanak, ali ne kraj, jer živjeće LJubo u našim srcima gdje je našao mjesto, u našim uspomenama i pričama o tome šta je već uradio i šta bi sve još uradio da je ostao sa nama”, istakao je Vujaković.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Prijedor Dragoslav Kabić rekao je da se danas ispraća jedan od najvećih i najhrabrijih prijedorskih pilota, dok se Andrea za kratko vrijeme rada u Gradskoj upravi pokazala kao izrazito inteligentna u zahtjevnim zadacima.

“Porodica SNSD-a izgubila je dvije važne karike u svom lancu”, poručio je Kabić.

Danijela LJubičić oprostila se od LJubiše u ime kolektiva “Elektrodistribucije” Prijedor, gdje je radio od 1995. godine. “Pamtićemo ga po dobroti, plemenitosti i prijateljstvu”, rekla je LJubičićeva.

Zoran Kontić iz Planinarskog saveza Srbije rekao je da planinari Srbije danas tuguju zajedno sa planinarima Republike Srpske. “Postigli smo zajedno rezultate u našoj saradnji, ali nismo završili taj posao. Nastavićemo i jednom ćemo se na tom putu ponovo sresti”, naveo je Kontić.

Na komemoraciji je pročitano oproštajno pismo porodice u kojem je navedeno da je Andrea plijenila dobrotom i osmijehom, ljepotom i životnom radošću, da za nju nisu postojale granice već samo snovi – skromni i ostvarivi i da su putovanja bila njeno ispunjenje.

Od Andree se pismom oprostila i Azra Muherina, u ime njenih prijatelja.

Od brojnih telegrama na komemoraciji su pročitani izrazi saučešća srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, premijera Radovana Viškovića, Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske i gradonačelnika Prijedora Slobodana Javora koji je današnji dan proglasio danom žalosti.

Osim članova porodice, prijatelja, rodbine, radnih kolega, planinara i vazduhoplovaca, komemorativnom skupu su prisustvovali izaslanik predsjednika Republike Srpske Radovan Kovačević, potpredsjednik Narodne skupštine Srpske Mirsad Duratović, gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor i predstavnici javnog i privrednog života Prijedora.

Kovačević se upisao u Knjigu žalosti koja se nalazi u holu Pozorišta Prijedor.

LJubiša i Andrea Aramanda biće sahranjeni u 14.00 časova na Gradskom pravoslavnom groblju.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments