4. Marta 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorOdjeljenje za poljoprivredu: Poziv mljekarima da podnesu zahtjev za isplatu premije

Odjeljenje za poljoprivredu: Poziv mljekarima da podnesu zahtjev za isplatu premije

Odjeljenje za poljoprivredu i ruralni razvoj grada Prijedora pozvalo je danas poljoprivredne proizvođače da u narednih sedam dana podnesu zahtjev za premiju za mlijeko.
Načelnik ovog odjeljenja Žarko Tubin rekao je da danas stupa na snagu Pravilnik za realizaciju projekta “Premija po litru proizvedenog i prodatog kravljeg mlijeka” i da se zahtjevi mogu podnijeti do 8. decembra, a da pravo imaju poljoprivrednici koji proizvodnju mlijeka obavljaju na području grada, koji mlijeko predaju u jednu od mljekara registrovanih u BiH i upisani su u registar poljoprivrednih gazdinstava.

“Obračun premija po ovom osnovu isplaćivaće se tako da će proizvođači koji proizvedu do 50.000 litara mlijeka dobijati do četiri feninga po proizvedenom litru, oni koji proizvode između 50.000 i 150.000 litara mlijeka dobijaće tri feninga po litru, a oni koji proizvode više od 150.000 litara mlijeka po dva feninga”, rekao je Tubin novinarima u Prijedoru.

On je naveo da, osim ovog poziva, grad Prijedor u sektoru mljekarstva izdvaja podsticajna sredstva i za uzgoj steonih junica i muznih grla.

“U toku godine po ovom osnovu smo imali oko 70 zahtjeva, a ukupno će biti izdvojeno više od 100.000 KM i sredstva će uskoro biti isplaćena poljoprivodnim proizvođačima”, rekao je Tubin.

Prema njegovim riječima, u Prijedoru ima sedamdesetak proizvođača mlijeka koji ukupno proizvode oko osam miliona litara mlijeka godišnje.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments