Od sutra “godišnje istraživanje poljoprivrednih gazdinstava”

Created | By: freeradio | November 30, 2020
Od sutra “godišnje istraživanje poljoprivrednih gazdinstava”

Zavod za statistiku Republike Srpske od sutra do 15. decembra sprovodiće anketu pod nazivom “Godišnje istraživanje poljoprivrednih gazdinstava”, kojom će biti obuhvaćeno 7.186 ovih gazdinstava na teritoriji Srpske.
Riječ je o 6.756 porodičnih i 430 gazdinstava pravnih lica i preduzetnika, saopšteno je iz Zavoda.

Cilj istraživanja je da se, prema definicijama propisanim važećim EU regulativama i metodološkim uputstvima i preporukama Evrostata, prikupe podaci o površinama i ostvarenoj proizvodnji ratarskih kultura, povrća, voća i grožđa, planovima sjetve za narednu godinu…

Biće prikupljani podaci i o brojnom stanju stoke i stočnoj proizvodnji, klanju stoke na gazdinstvu, proizvodnji i upotrebi mlijeka na gazdinstvu, radnoj snazi, vrijednosti i površini zakupljenog poljoprivrednog zemljišta.

Intervjuisanje će vršiti ovlašteni anketari Zavoda, a prikupljeni podaci o domaćinstvima su povjerljivi i koristiće se isključivo za statističke svrhe, dodaje se u saopštenju.

Anketari će primjenjivati važeće mjere kada je riječ o prevenciji širenja virusa korona.

“To podrazumijeva sprovođenje anketiranja van domaćinstava, obavezno nošenje zaštitne maske i anketara i ispitanika, te obavezno održavanje međusobnog rastojanja od dva metra prilikom anketiranja”, preciziraju u Zavodu i pozivaju stanovništvo da se odazove anketiranju i pomogne u realizaciji ove aktivnosti.

7 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017