20. Februara 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorOd iduće godine značajna sredstva za obrazovanje i kulturu

Od iduće godine značajna sredstva za obrazovanje i kulturu

Grad Prijedor planira da 2024. godina bude godina u kojoj će, pored ranije najavljenih rekordnih ulaganja u sport, znatna sredstva izdvojiti i za obrazovanje i kulturu, saopšteno je danas iz Gradske uprave.
Navodi se da su u planiranju sredstava za obrazovanje urađene sve pripremne radnje i istraživanja koja se odnose na učenike od petog do devetog razreda osnovne škole i broj potrebnih udžbenika za narednu školsku godinu, te da se očekuje da će stavka u budžetu za 2024. godinu koja se odnosi na obrazovanje biti uvećana za 610.000 KM.

“To znači da bi svi osnovci u Prijedoru u narednoj školskoj godini imali besplatne udžbenike. Podsjećamo da Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske finansira nabavku udžbenika za učenike od prvog do četvrtog razreda”, dodaje se u saopštenju.

Grad Prijedor se ponosi prestižnim kulturnim manifestacijama i ustanovama kulture gdje se ti događaji organizuju, te je za narednu godinu predviđeno povećanje ulaganja i u ovoj oblasti.

“Posebno ističemo izdavačku djelatnost Književnih susreta na Kozari kojom se može pohvaliti malo koja lokalna zajednica, a koja već broji 14 prestižnih izdanja eminentnih imena srpske književnosti. To je jasan rezultat kvalitetnog rada na promociji jedne od najdugovječnijih manifestacija na ovim prostorima gdje je za 2024. godinu planirano izdavanje monografije o akademiku Sretenu Stojanoviću, jednom od najvećih umjetnika sa ovih prostora”, dodaje se u saopštenju.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments