Od gubitaša napravili stabilan klub

Created | By: freeradio | January 1, 2021
Od gubitaša napravili stabilan klub

Čelnici jesenjeg prvaka Prve lige Republike Srpske Rudar Prijedora sumirali su učinak u prvom dijelu sezone, ali i objavili neke od planova za drugi dio prvenstva.

Ono što je za upravu na čijem se čelu nalazi Darko Milunović najvrednije jeste to da su, osim uspjeha na samom terenu, veoma mnogo uradili i na stabilizaciji kluba, te infrastrukturi na i oko Gradskog stadiona.

– Rudar polovinom 2019. godine nije bio ni na nuli, već u velikom minusu. Dug je bio višestruko veći od tadašnjeg budžeta, infrastruktura očajna, a zatečeni igrački kadar nije imao veliku vrijednost na tržištu. Gotovo svim fudbalerima je isticao ugovor i bukvalno smo krenuli iz početka – prisjetio se momenta preuzimanja kluba predsjednik Milunović.

U proteklih godinu i po urađeno je mnogo, Prijedorčani su uspjeli da oforme respektabilan tim i nije ni čudo da su na polusezoni prvi, te da važe za najvećeg favorita za titulu i povratak u Premijer ligu.

Ambiciozna uprava Rudar Prijedora istovremeno ima u planu i da do kraja tekuće sezone završi započete aktivnosti, prije svih sređivanje terena.

– U planu nam je i postavljanje reflektora, na bazi partnerstva sa gradom Prijedorom i FS BiH. Očekuje nas raspisivanje tendera za izgradnju stubova, što će finansirati grad, te postavljanje svjetiljki, što bi išlo na teret saveza, a cjelokupna investicija će iznositi oko pola miliona KM. Mislim da ćemo sve te poslove završiti do kraja tekuće sezone kako bi od naredne jeseni Rudar svoje domaće utakmice igrao pod reflektorima. Uz to, u planu je izgradnja novog pomoćnog terena, odmah pored glavnog, što ćemo mi sami finansirati – pojasnio je Milunović.

Uz to, prvi čovjek Prijedorčana sa ponosom je istakao i da se polako ali sigurno vraćaju svi dugovi napravljeni u prethodnom periodu.

– Želimo da u ovoj takmičarskoj sezoni vratimo sve dugove i da potpuno čisti na jesen uđemo u Premijer ligu i to za sada ide odličnom dinamikom. Konkretno, danas dugujemo samo dobavljačima sa kojima odavno sarađujemo jer smo se prvo bavili “repovima iz prošlosti” – zaključio je Milunović.

Mladi privukli pažnju

Dobre igre i rezultati nisu ostali nezapaženi, najveću pažnju privukla su tri mlada fudbalera Rudar Prijedora: Danilo Marmat, Dragan Bilbija i Luka Kulenović.

– Imamo u ovom trenutku ponude za njih trojicu koje su, kada se saberu, veće od polovine našeg budžeta. Velike zasluge za to imaju šef stručnog štaba Boris Savić i sportski direktor Saša Stević. Danas ih traži pola Premijer lige, a ponuda ima i iz Srbije i Hrvatske. Iskreno, biće veliki izazov da ih zadržimo – otkrio je Milunović.

Izvor: glassrpske.com

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017