1. Decembra 2023.
NaslovnicaNovostiSVIJETObjavljeni jezivi snimci kada voda uništava grad!

Objavljeni jezivi snimci kada voda uništava grad!

Broj mrtvih u libijskom gradu Derni nakon katastrofalne poplave mogao bi da poraste do 20.000 na osnovu broja uništenih okruga, izjavio je večeras gradonačelnik Abdulmenam El Gaiti televiziji “El Arabija”.

Dio grada na obali Sredozemnog mora zbrisala je vodena bujica koju je pokrenula snažna oluja u nedjelju uveče, 10. septembra, kada je popustila brana na rijeci uzvodno od grada.

Ranije su objavljene procjene o oko 10.000 nestalih osoba, a Agencija UN za pružanje pomoći saopštila je da je nestalo najmanje 5.000 ljudi.

Višespratnice su se srušile dok su porodice spavale. Plaža je zatrpana odjećom, igračkama, namještajem, obućom i drugim stvarima koje je bujica iznijela iz kuća.

Stanovnici Derne i danas su očajnički tragali za nestalim rođacima, a spasioci su zatražili još vreća za tijela nakon katastrofalne poplave koja je mnoge ljude odnijela u more.
Ulice su prekrivene dubokim blatom, počupanim drvećem i stotinama razbijenih automobila, a mnogi su se prevrnuli na bokove ili na krovove. Jedan automobil ostao je zaglavljen na balkonu na drugom spratu uništene zgrade.

Agencija UN za migracije saopštila je da je u Derni raseljeno najmanje 30.000 ljudi.

ATV BL

RELATED ARTICLES

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments