30. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiRS-BIHObjavljena prognoza do petka: Vraća li se kiša?

Objavljena prognoza do petka: Vraća li se kiša?

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 27 i 32°C. U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 29 i 35°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 30 i 36°C.

U petak u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano umjerenu naoblaku. Jače naoblačenje se očekuje u večernjim satima koje će usloviti obilnije pljuskove praćene grmljavinom. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 30 i 35°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

ATVBL

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments