20. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorObjavljen konkurs za dodjelu stipendija perspektivnim sportistima

Objavljen konkurs za dodjelu stipendija perspektivnim sportistima

Grad Prijedor objavio je danas javni konkurs za dodjelu stipendija perspektivnim sportistima za ovu godinu za šta je u budžetu grada namijenjeno 60.000 KM ili za 25 odsto više nego lani, a za 50 odsto više nego 2022. godine.
Biće dodijeljeno 50 stipendija, što je za deset više nego lani, a za 20 više nego 2022. godine kada je ova stipendija prvi put uvedena.

U prvoj godini korisnicima odabranim putem javnog konkursa isplaćeno je po 1.000 KM jednokratno, a od prošle godine isplaćuje se 1.200 KM godišnje odnosno po 100 KM mjesečno tokom 12 mjeseci.

Pravo na sportsku stipendiju imaju perspektivni sportisti do navršenih 18 godina, uključujući i one koji u ovoj godini navršavaju 18, a uzrasna granica ne primjenjuje se na lica sa invaliditetom niti na potencijalne olimpijske kandidate.

Prošle godine uvedeno je i novo pravilo da sportista koji ponese titulu najboljeg sportiste grada automatski ostvari pravo na stipendiju.

Konkurs je objavljen u lokalnim sedmičnim novinama “Kozarski vjesnik” i na internet stranici Gradske uprave, a otvoren je 15 dana.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments