20. Februara 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorObilježen Dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Obilježen Dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Na području prijedorske Policijske uprave za 10 mjeseci ove godine zabilježeno je 810 saobraćajnih nezgoda, a u istom periodu lani 740, rekao je komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor Saša Gajić.
“U šest saobraćajnih nezgoda bilo je šest smrtno stradalih lica, a lani je u 11 saobraćajnih nezgoda poginulo 12 lica”, rekao je Gajić novinarima na Trgu majora Zorana Karlice gdje je danas, paljenjem svijeća, obilježen Dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.

Mladen Kulundžija iz Savjeta za bezbjednost saobraćaja rekao je da Gradska uprava nastavlja obilježavati ovaj datum sa jednom porukom – da se dešava što manje saobraćajnih nezgoda.

“Nadamo se da ćemo svi zajedno doći do toga da ovdje sljedeće godine ne prislužujemo svijeće, odnosno da na području Prijedora nemamo nijedno lice stradalo u saobraćaju”, naveo je Kulundžija.

Starješena Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor Radovan Martić rekao je da je opštepoznata činjenica sve veći porast broja automobila na ulicama i brzine kretanja, što neminovno dovodi do povećanog broja saobraćajnih nezgoda.

“Doskora smo imali samo vozila na dizelski i benzinski pogon, sada imamo na tečni naftni gas, na vodonik, na solarni ili električni pogon, te hibridna vozila, što vatrogascima u velikoj mjeri otežava intervenciju. Moramo stalno pratiti razvoj nauke i tehnike radi naših intervencija u slučaju evakuacije povrijeđenih lica i havarisanih vozila”, istakao je Martić.

U današnjoj aktivnosti učestvovali su i prijedorsko Auto-moto društvo i ovdašnji Dom zdravlja.

Srna

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments