Obilježavanje Svjetskog dana muzike danas u Banjaluci

Created | By: freeradio | June 21, 2022
Obilježavanje Svjetskog dana muzike danas u Banjaluci

Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i Konfucijev institut Univerziteta u Banjaluci danas će brojnim koncertima, na različitim lokacijama u Banjaluci obilježiti Svjetski dan muzike.

“Tokom cijelog dana 80 učesnika na 5 lokacija će muzikom bojiti naš grad i činiti da se ona čuje sa različitih mjesta” navedeno je u saopštenju Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Učesnici ovogodišnje manifestacije su kamerni orkestar Akademije umjetnosti UNIBL (studenti, profesori, saradnici), Kamerni hor “Kerubini” Konfucijevog instituta UNIBL, Vokalni ansambl Konfucijevog instituta UNIBL, Taiđi grupa Konfucijevog instituta UNIBL, Etno grupa “Uzdarja” kulturno-umjetničke sekcije Filozofskog fakulteta UNIBL i bend “Balkan ekspres”.

Obilježavanje Svjetskog dana muzike počeće u vrtićima i to u jutarnjim časovima, dok će od 11 časova program biti realizovan i u TC “Delta”.

Večernji program obuhvata nastupe u kamernoj sali Akademije umjetnosti (od 18.30 časova), zatim izvođenje muzike na centralnim gradskim ulicama (od 19 časova), te koncert na ljetnoj sceni Akademije umjetnosti koji će početi u 20.30 časova. Nakon koncerta, program će biti nastavljen svirkom banjalučkog benda “Balkan ekspres”.

Glassrpske

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017