30. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorObilazak radova na asfaltiranju putnih pravaca

Obilazak radova na asfaltiranju putnih pravaca

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor obišao je teren gdje su nastavljeni radovi na realizaciji projekta asfaltiranja putnih pravaca na području grada.

Radovi su u završnoj fazi ili završeni u Brezičanima gdje je asfaltiran putni pravac Gumara – Lužani ukupne dužine 483 metara, a vrijednost radova je 70.314,00 KM. Pored ovo dijela grada, asfaltiran je i putni pravac u naselju Vrbice u dužini od 120 metara, a vrijednost radova je 16.803,00 KM.
Gradonačelnik je i ovom prilikom u razgovoru sa mještanima istakao da se ove aktivnosti provode upravo u dogovoru sa građanima i da je značajno da oni budu zadovoljni. On je istakao i da veseli činjenica da je na svim lokacijama koje je do sada obišao, a gdje je stigao novi asfalt , naišao na odobravanje, kao i da je plan aktivnosti bio kvalitetan budući da novi metri i kilometri asfalta stižu u mjesta gdje ima omladine, djece, gdje ima stanovnika koji tu žive.
Puteve asfaltiramo da nam upravo ta djeca i mladi imaju gdje da se vrate nakon završene škole, a da mještani ne napuštaju svoja ognjišta, poručio je Javor.
Inače, radi se o radovima u okviru drugog pojedinačnog ugovora koji je potpisan sa preduzećem ” Prijedorputevi” u vrijednosti oko 2.060.000 KM. Ovim ugovorom je obuhvaćeno 14 kilometara u preko deset mjesnih zajednica odnosno 27 putnih pravaca na širem području grada.
U ranijem periodu završeno je asfaltiranje po prvom pojedinačnom ugovoru, čija je vrijednost radova oko 1.250.000 KM, gdje je asfaltiran 31 putni pravac u dužini oko 7500 metara.
Vlada Republike Srpske je Gradu Prijedoru dodijelila sredstva za asfaltiranje puteva i ulica u iznosu 4.843.000,00 KM.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments