4. Marta 2024.
NaslovnicaNovostiNOVO PRAVILO Uefa golmanima dozvolila nešto što ostalim igračima nije

NOVO PRAVILO Uefa golmanima dozvolila nešto što ostalim igračima nije

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je danas da će selekcijama učesnicama Evropskog prvenstva biti dozovoljeno da na spisku igrača umesto 23 bude 26 fudbalera.

Kako se navodi u saopštenju, UEFA želi da omogući reprezentacijama, koje su oslabljene usljed povreda ili korona virusa da imaju više igrača na raspolaganju i zbog toga je povećala broj fudbalera koji mogu da učestvuju na truniru.

Na svakoj utakmici biće registrovana 23 fudbalera, računajući trojicu golmana, a selektor pred svaki naredni meč može da odluči koja tri igrača će taj susret posmatrati sa tribina.

Spisak od 26 igrača selektori moraju da saopšte do 1. juna, a promjene na tom spisku moguće su do početka prve utakmice određene reprezentacije na turniru.

Do promjene na spisku može doći samo u “slučaju ozbiljne bolesti igrača”, pod kojom se smatraju igrači koji su zaraženi korona virusom ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom.

Posebna pravila važe za golmane, koji pre svakog meča mogu da budu zamenjeni nekim drugim golmanom, koji nije na spisku 26 igrača.

Evropsko prvenstvo na programu je od 11. juna do 11. jula.

Izvor:SrpskaInfo

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments