20. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiKulturaNovi repertoar kina “Kozara” do 11.oktobra

Novi repertoar kina “Kozara” do 11.oktobra

Film – Što se boje misli moje

Termin – od 05. do 11.10. u  18.30

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 135 minuta

Žanr  – drama, triler

Uloge – Dragan Mićanović, Miloš Timotijević, Tamara Krcunović, Nataša Ninković,

Režija – Milorad Milinković

Film prati poslednje dane srpskog kneza Mihaila Obrenovića, zaljubljenog čovjeka koji se bori sa osjećajem dužnosti prema svom narodu dok se protiv njega kuje kobna zavjera, koja će zaustaviti oslobađanje balkanskih naroda. Srbija će se još jednom naći na prekretnici.

Film – Istjerivač đavola: Vjernik

Termin – od 05. do 11.10. u  21.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 121 minuta

Žanr  – horor

Originalni naziv filma – The Exorcist: Believer

Uloge – Leslie Odom, Ann Dowd, Jennifer Nettles, Ellen Burstyn

Režija – David Gordon Green

Ove jeseni navršava se  50 godina od kada je najstrašniji horor film u istoriji bio prikazan na velikom platnu i šokirao publiku širom svijeta. Ovog oktobra, otvara se novo poglavlje filmom ISTJERIVAČ ĐAVOLA – VJERNIK.

Od kada mu je trudna supruga stradala u zemljotresu na Haitiju pre 12 godina, Viktor Filding sam odgaja njihovu kćerku Andželu. Ali, Andžela i njena drugarica Ketrin nestaju u šumi i vraćaju se poslije tri dana, bez ikakvog sjećanja šta im se dogodilo. To pokreće niz događaja koji će primorati Viktora da se suoči sa osnovnim nivoom zla i da, u svom strahu i očaju, potraži jedinu živu osobu koja je, nekada ranije, svjedočila nečemu sličnom, Kris Maknil.

Po prvi put od 1973. godine, dobitnica Oskara, Ellen Burstyn, reprizira svoju kultnu ulogu Kris Maknil, glumice koju je zauvijek promijenilo ono što se dogodilo njenoj kćerki Rigan, pet decenija ranije.

Kada je, zasnovan na bestseleru Vilijama Pitera Blatija, film Istjerivač đavola prikazan, zauvijek je promijenio savremenu kulturu, oborio sve rekorde na  blagajnama i dobio deset nominacija za Oskara, postavši prvi horor ikada nominovan u kategoriji za najbolji film.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments