23. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiNjemačka: Pridržavali se fizičke distance pa izgubili 37:0

Njemačka: Pridržavali se fizičke distance pa izgubili 37:0

Interesantna priča stiže iz njemačke 11. lige. Ripdorf i Holdenšted imali su zakazanu utakmicu, a prije toga pojavila se informacija da su članovi Holdenšteda bili u kontaktu s osobom pozitivnom na virus korona.

U Ripdorfu su učinili sve kako bi zaštitili svoje igrače. Tražili su prvo odlaganje meča što im nije dozvoljeno. Zatim su razmišljali da ne izađu na teren, ali u tom slučaju bi se suočili s kaznom od 200 evra.

Izabrali su opciju koju su smatrali jedinom mogućom. Vodeći se pravilima igre na teren su izašli sa sedam igrača što je najmanji broj potreban da bi meč bio odigran. I to su bile rezerve jer su u klubu željeli da od rizika sačuvaju standardne prvotimce.

Јedan igrač Ripdorfa izašao je na centar i ubacio loptu u igru, a zatim su se svi njegovi saigrači sklonili ka aut linijama. Sve vrijeme su se kretali po terenu ne ulazeći u kontakte i strogo poštujući pravilo o držanju najmanje dva metra distance u odnosu na protivničke igrače.

A oni ih nisu poštedili i pobijedili su sa 37:0.

Iz Ripdorfa kažu da ih rivali možda ne razumiju, ali da oni jednostavno ne žele rizikovati bilo šta jer u momentu odigravanja meča nije prošlo 14 dana od kada su igrači Holdenšteda bili u kontaktu sa zaraženom osobom. U Holdenštedu, s druge strane, vjeruju da nije postojao nijedan razlog da ovaj meč ne bude odigran.

rtrs

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments