9. Juna 2023.
NaslovnicaNovosti"Ne dozvoli da otpad postane smeće" Predavanjima ukazati na prednost reciklaže

“Ne dozvoli da otpad postane smeće” Predavanjima ukazati na prednost reciklaže

Gradska razvojna agencija Banjaluka i Tehnološki fakultet Univerziteta u Banjaluci, sutra, organizuju događaj pod nazivom „Ne dozvoli da otpad postane smeće“ čiji je cilj predstavljanje potencijalnih inovativnih rješenja u zaštiti životne sredine – reciklaži i rehabilitaciji prostora.

Kako je saopšteno iz Gradske razvojne agencije (CIDEA) plan je da se na jednom mjestu okupe svi zainteresovani i predstave problemi i potencijalna rješenja iz ove oblasti.

– Cilj je da u budućnosti radimo na novim zajedničkim inicijativama, koje bi se mogle implementirati na nove, atraktivne i inovativne načine. Cilj događaja „Ne dozvoli da otpad postane smeće“ je da se predavanjima i edukacijom ukaže na koristi koje donosi reciklaža i da se predstavi primjer dobre prakse revitalizacije i razvoja turističko-rekreativnog centra Manjača – naveli su iz Agencije.

Naveli su da će biti organizovan na Tehnološkom fakultetu, a u sklopu inicijative Evropski socio-ekonomski regioni 2021.

– Zbog sprovođenja mjera zaštite od pandemije virusa korona, događaju će prisustvovati ograničen broj ljudi – poručili su iz CIDEA.

Izvor:SrpskaInfo

RELATED ARTICLES

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments