Natali Dizdar novim singlom opjevala turbulentan životni period

Created | By: freeradio | March 31, 2021
Natali Dizdar novim singlom opjevala turbulentan životni period

Natali Dizdar je dobro poznata pjevačica koja već godinama pokreće i krasi muzičku scenu, a nedavno je odlučila da svojoj publici i fanovima pokloni dugoočekivani novi, samostalni singl pod nazivom “Kad mislim na to”.

Pjesmu, koja je nastala nakon što je još jednom osvojila svoju publiku radom na projektu “Beti”, Dizdareva je napisala zajedno sa svojim dugogodišnjim saradnikom i istaknutim gitaristom Vladimirom Mirčetom. Za video-spot koji je upotpunio ovu numeru bio je zadužen reditelj Dinko Šimac.

“Ovu pjesmu sam zapravo napisala u Kolumbiji još na ljeto 2017. godine i kad god je čujem vrati me u to vrijeme. Cijela ta godina mi je bila turbulentna i sanjiva, s puno priča, završenih, nedovršenih i novih, pa takav neki osjećaj prati i ovu pjesmu”, izjavila je Dizdareva.

Dodala je da su Marčeta i ona u stvari demo verziju pjesme dosta brzo završili. “Ipak sam pričekala sa završetkom pjesme jer sam htjela vidjeti u kojem će smjeru ići moj sljedeći album, odnosno u ovom slučaju, to će u stvari biti EP”, objasnila je Dizdareva.

Futuristički spot u kojem Natali susreće neku neobjašnjivu vanzemaljsku silu osmislio je Dinko Šimac, poznat po svojim nadrealnim animacijama i posebnim vizualnim efektima. Dinko je tako uspio prikazati dva lica Natali Dizdar, jednu ovozemaljsku i jednu vanzemaljsku.

“Super mi je bilo raditi sa Dinkom, sviđa mi se koncept koji je zamislio s ‘bliskim susretom’ i hologramima koji dočaravaju odlazak u neku drugu dimenziju, a osim toga drago mi je da sam konačno sjela i za klavir u ovom spotu”, kazala je ona.

Zadarska diva vrijedno je iskoristila prisilnu pauzu od nastupa, pa je u završnoj pripremi i nekoliko novih singlova koje namjerava izdati u obliku EP-a.

“Pjesma ‘Kad mislim na to’ je prvi singl s nadolazećeg EP-a na kojem će se naći pet pjesama, a koji trenutno završavamo u studiju i čijem izlasku se nadam na jesen. Sve dosta ovisi i o situaciji s koronom i nemam neku potrebu požurivati projekte u kojima se nalazim. Čekamo pravi trenutak”, zaključila je Dizdareva.

Ona je dodala da  je jako uzbuđena jer ovom prilikom može najaviti i prvi nastup pred publikom nakon mnogo vremena.

Naime, u subotu 24. aprila u zagrebačkoj “Laubi” planira održati koncert, na kojem će prvi put uživo otpjevati novi singl, ali i neke od svojih najvećih hitova. Ulaznice za sjedeći koncert u prodaji su od 22. marta putem sistema “Entrio”.

nezavisne

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017