Nastavljena revakcinacija u Prijedoru

Created | By: freeradio | April 21, 2021
Nastavljena revakcinacija u Prijedoru

U Prijedoru je danas počela revakcinacija lica starijih 65 godina koja je 12. marta bila prekinuta zbog narušavanja hladnog režima prilikom skladištenja vakcina u Domu zdravlja.
Revakcinacija se odvija u Sportskoj dvorani “Mladost”, a gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je da je najbitnije to da je sve u skladu sa predviđenim rokom za primanje druge doze.

“Institut za javno zdravstvo Republike Srpske i Ministarstvo zdravlja obezbijedili su vakcine i naši građani će u naredna tri-četiri dana završiti sa revakcinacijom koja je kasnila, a onda se nastavlja sa vakcinacijom u skladu sa dobijenim vakcinama”, rekao je Pavlović novinarima.

On je pojasnio da su nedostajale 1.342 doze druge komponente, da ih je danas došlo 500, u narednim danima će dolaziti od 300 do 500, a građani biti pozivani za termine.

“Dvorana će biti na raspolaganju danas i sutra zato što dolaze količine po 500 vakcina, a onda će se vakcinacija vratiti na Urije jer će dolaziti po 250 ili 300 vakcina. Preduzete su sve neophodne mjere i ovih dana će grad Prijedor pomoći Domu zdravlja, gdje ćemo kupiti novi, savremeni automatski agregat koji se na nestanak struje automatski pali i ne dozvoljava sve ovo što se dešavalo u proteklom periodu”, naveo je Pavlović.

Osobe koje dolaze na revakcinaciju obavezne su da donesu ličnu kartu i karton vakcinacije koji su dobili nakon što su primili prvu dozu vakcine.

Izvor: Srna

9 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017