Nastavak podrške aktivnostima i mikrobiznisu mladih

Created | By: freeradio | November 11, 2020
Nastavak podrške aktivnostima i mikrobiznisu mladih

U Prijedoru su danas predstavljeni rezultati projekta prijedorske Omladinske banke, koji realizuju Gradska uprava i Fondacija “Mozaik”, a čiji je cilj podrška projektima i mikrobiznisu mladih.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković podsjetio je da saradnja datira od 2018. godine kada je potpisan memorandum u kojem je sadržana pomoć omladinskom sektoru, organizacijama i neformalnim grupama mladih za mikrobiznis.

“Ove godine je podržano 10 projekata nevladinog sektora i jedan projekat mikrobiznisa. Grad Prijedor je učestvovao sa 12.000 KM, a ostalo je obezbijedila Omladinska banka”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru.

On je naveo da je riječ o različitim manjim projektima gdje su mladi dali doprinos razvoju uslova života i rada u gradu, te da je poznat primjer mladog frizera koji je, uz pomoć od 2.000 KM, uspješno pokrenuo vlastiti biznis.

Đaković je rekao da će Gradska uprava ovaj projekat podržati i narednih godina.

Direktor programa Omladinske banke Fondacije “Mozaik” Željko Pauković rekao je da je grad Prijedor jedna od 49 lokalnih zajednica u BiH uključenih u projekat Omladinske banke.

“U BiH smo u ovoj godini kroz ovaj program podržali 565 projekata mladih ljudi, sa više od 1,25 miliona KM i 91 mikro-biznis preko 49 banaka i 310 članova i članica programa i oko 40.000 mladih u onlajn zajednici”, naveo je Pauković.

Član odbora Omladinske banke Prijedor Radovan Đaković rekao je da je planirano da se u budućnosti poveća paket za rad Omladinske banke, tako da što veći broj mladih na području grada može doći do pomoći za svoje aktivnosti.

Mladen Ćikić iz neformalne grupe mladih u ime Udruženja građana “Rusag” rekao je da su kroz projekat “Opremi se, pokreni se” ovo udruženje i grad Prijedor, posredstvom Omladinske banke, uložili po 1.500 KM i da je zahvaljujući tome kancelarijski prostor adekvatno opremljen za druženja, skupove i aktivnosti mladih.

8 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017