Nastava za osnovce završava se 8. juna

Created | By: freeradio | May 5, 2021
Nastava za osnovce završava se 8. juna

Nastava u većini osnovnih škola u Srpskoj završava se 8. juna, jer su ove godine ranije ispunili fond časova, u odnosu na prethodne kada su dane propuštene zbog testiranja i raznih proslava morali da nadoknađuju.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola banjalučke regije Miroslav Popržen kaže da 180 nastavnih dana se računa od početka školske godine i kad čim se ispuni taj plan školska godina može da se završi za sve osnovce, osim za devetake, koji se sa školom pozdravljaju deset dana ranije.

– Nastava u banjalučkim osnovnim školama završava se 8. juna, osim u jednoj koja će raditi dan više, zbog nadoknade časova. Đaci su ranijih godina zbog nadoknada znali ići i po desetak dana duže u školu – kazao je Popržen.

Ove godine u odnosu na prethodne, 180 školskih dana ranije će namiriti i osnovci sa područja Prnjavora, Srpca, Laktaša i Gradiške, jer prema riječima predsjednik tog aktiv Radoslava Savanovića ništa neće morati da  nadoknađuju.

– Ove godine neće biti eksperimentalne male mature i odmah smo u plusu četiri dana, koja bismo trebali nadoknađivati. Takođe, školska slava Sveti Save i dan škole smo vodili kao neradne dane, ali s obzirom na epidemiološku situaciju ove godine smo te datume obilježili na malo drugačiji način, uz nastavu – objasnio je Savanović.

Prema Pravilniku o školskom kalendaru za osnovne škole za školsku 2020/2021. godinu, nastava  u  drugom  polugodištu  završava se najkasnije 18. juna 2021. godine, dok se za učenike završnog razreda osnovne škole nastava završava najkasnije 4. juna.

Kad su u pitanju srednje škole, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola banjalučke regije Ljuban Bajić kaže da neće biti nekih izmjena u odnosu na školski kalendare, te da se nastava za srednjoškolce ove godine završava 8. juna, odnosno za maturante 11. maja.

Izvor:Glassrpske

7 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017