Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije”: Članstvo i nagrade za najaktivnije članove

Created | By: freeradio | May 20, 2021
Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije”: Članstvo i nagrade za najaktivnije članove

Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” iz Prijedora organizovaće od 24. do 28. maja besplatan upis za građane povodom Dana i slave ove ustanove – Svetog Ćirila i Metodija.
Direktor Biblioteke Mara Ećim potvrdila je Srni da će 24. maja, na dan slave, biti podijeljene i zahvalnice najaktivnijim članovima.

“To je naša tradicionalna aktivnost kojom želimo da pridobijemo nove čitaoce, a tu je i tradicionalno nagrađivanje učenika i penzionera kao naših najaktivnijih čitalaca zahvalnicom i knjigom”, navela je Ećimova.

Sumirajući rezultate rada u proteklih godinu dana u uslovima virusa korona, Ećimova je istakla da je broj članova ostao nepromijenjen – oko 1.500, kao i broj naslova oko 66.000.

Ećimova kaže da je od ukupnog broja naslova oko 36.000 do sada uneseno u elektronski katalog i dostupno za pretragu u Kobis programu.

“Već drugu godinu članovi dobijaju trajne kartice uz pomoć kojih je postupak posuđivanja knjiga automatizovan što nam je veoma značajno, budući da radimo u uslovima ostvarivanja što manjeg kontakta”, rekla je Ećimova i dodala da i dalje najveći problem ove ustanove ostaje nedostatak vlastitog prostora.

Izvor:SRNA

12 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017